Danske a-kasser

I Danmark er der 23 statsanerkendte a-kasser.

Tallet dækker over både a-kasser, der hører under de røde fagforeninger, som medvirker i overenskomstforhandlingerne, samt de gule a-kasser, som altså hører til de gule fagforeninger, der er uafhængige af politiske interesser.

At de danske a-kasser er statsanerkendte betyder, at de er pålagt af staten til at udføre en række lovbestemte opgaver. Det gælder blandt andet udbetaling af dagpenge, indberetning til jobcentrene og generelt assistere ledige med at søge job. Langt størstedelen tilbyder også rådgivning, foredrag, kurser m.m.

Selvom der er 23 statsanerkendte a-kasser, vil du kunne finde flere her på siden. Det betyder ikke, at vi har inkluderet ikke-statsanerkendte a-kasser. Nogle af a-kasserne er nemlig i en juridisk forstand blot et andet brand under en anden a-kasse. Business Danmark er eksempelvis en del af Min A-kasse.

Danske A-kasser (tidl. AK-Samvirke) er også navnet på en brancheorganisation, der repræsenterer 22 forskellige a-kasser i Danmark (alle, undtagen ASE). Du finder og kan læse mere om de repræsenterede a-kasser lige her på siden. Du kan også læse mere om selve brancheorganisation på deres egen hjemmeside.

Sammenlign og find den rigtige a-kasse til dig

På A-kasse Eksperten kan du hurtigt finde ud af hvilken a-kasse, der er den rigtige til dig. Her på siden kan du læse mere om de individuelle a-kasser, men du kan også gå ind på vores forside, hvor du kan se en oversigt over alle a-kasser.

I oversigt kan du hurtigt danne dig et tydeligt overblik over prisforskelle, medlemstal, TrustPilot-anmeldelser og andre relevante forhold, der kan være nyttige, når du skal vælge en a-kasse – eller skifte til en ny.