AJKS

Trustpilot score: 3.3


Hvad er AJKS?

AJKS, eller Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog, er en A-kasse for lønmodtagere i medie-, sprog- og kommunikationsbranchen.

Dette afspejles også hos deres samarbejdspartnere, der bl.a. inkluderer: Danmarks Medie og Journalisthøjskole (DMJX), samt fagforeningerne Danmarks Journalistforbund og Kommunikation & Sprog.

De er dog ikke tilknyttet en reel centralorganisation. Deres nære samarbejde med DJ og K&S gør dog, at størstedelen af deres medlemmer er dækket af overenskomst. De er også ganske politisk aktive for at sikre bedre forhold for deres ledige medlemmer.

AJKS

Optager: journalister

Trustpilot score: 3.3

Samlet pris.

459

kr/md

Bliv medlem

Prisklasse

AJKS ligger sig i midten af prisskalaen sammenlignet med andre a-kasser. De er altså i stand til at konkurrere selv med de gule a-kasser, der ellers ofte fremhæves for deres billige priser.

A-kasse: 459 kr. – pr md.


Tilbud til studerende? Ja
Tilbydes fagforening? Nej
Tilbydes lønsikring? Ja

Medlemmer

Medlemstal i 2020: 22.759


Har AJKS en fagforening?

Nej, AJKS har ikke sin egen fagforening.

De har dog nære samarbejder med Dansk Journalistforbund (DJ) og Kommunikation & Sprog (KS).

Dansk Journalistforbund henvender sig til journalister og pressefolk, hvorimod Kommunikation & Sprog favner bredere og dækker blandt andet kommunikations-, sprog- og marketingsfolk.

Som medlem af DJ eller KS får du kurser og karriererådgivning, indflydelse på overenskomstforhandlinger og politisk arbejde samt hjælp til især freelancere.

Dansk Journalistforbund deltager selvstændigt i overenskomstforhandlingerne, men Kommunikation & Sprog er en del af Akademikerne (AC).


Hvem skal vælger AJKS?

AJKS er for dig, der beskæftiger sig med et kommunikativt eller sprogligt erhverv.

Nedenfor har vi opført et par eksempler på hvad et typisk medlem beskæftiger sig med:

 • Journalist
 • HR
 • Fotograf
 • Reklamebranchen
 • Kommunikatør

Hvorfor AJKS?

A-kassen er klart et ekstra kig værd, hvis du arbejder med reklamer, journalistik, HR eller kommunikation. De har specialiseret sig i at fremme jobsikkerheden og aktivt påvirke lovgivningen til at skabe mere tryghed omkring arbejdsløshed i hele branchen. 

De hjælper dig som arbejdssøgende med at udnytte dit fulde potentiale og finde den helt rigtige arbejdsplads. Husk du kan sammenligne de forskellige a-kasser på her på vores hjemmeside, eller tage vores store a-kasse test.


Medlemsfordele?

AJKS har en del gode medlemsfordele. Deres medlemsfordele er specielt tilpasset det sproglige og kommunikative erhverv og arbejder fokuseret på at styrke din markedsværdi i branchen.

Nedenfor har vi samlet deres stærkeste medlemsfordele:

 • Faglige gå-hjem-møder arrangementer
 • Netværk-arrangementer
 • Workshops
 • Lukkede LinkedIn-grupper med f.eks. stillingsopslag
 • Kompetenceafklaring
 • Sparring til CV og ansøgninger
 • Individuel karrierevejledning 

Ofte stillede spørgsmål om AJKS

Hvor længe kan jeg få supplerende dagpenge hos AJKS?

Som medlem af AJKS kan du få supplerende dagpenge i 30 uger inden for en to-årig periode.

Du kan herefter optjene en ny supplerende dagpengeperiode ved at have mere end 146 timers arbejde i et halv år inden for en ét-årig periode.

Hvordan kontakter jeg AJKS?

Du kan ringe til dem på 3342 8001 eller kontakte dem via siden, selvbetjening.


Anmeldelser på TrustPilot

Du kan læse flere anmeldelser af AJKS på TrustPilot.


Sammenlign A-kasser på A-kasse Eksperten

Hos A-kasse Eksperten kan du hurtigt og nemt sammenligne priser, dækning og andre vigtige forhold hos de mange A-kasser. Det betyder, at du let kan danne dig et overblik og finde den A-kasse, der passer bedst til dig og dit fag.