Akademikernes a-kasse (AKA)

Trustpilot score: 4.5


Hvad er Akademikernes A-kasse (AKA)?

Akademikernes A-kasse (AKA) er Danmarks største a-kasse for højtuddannede. Deres vision er at få ledige akademikere i arbejde, ved bl.a. at fostre tætte forhold til erhvervslivet. 

Akademikere findes i en bred vifte af fag og brancher. Derfor har AKA også været nødt til at opbygge viden og erfaring om et vidt spænd af faggrupper og arbejdsområder.

AKA har især markedsført sig selv på at bygge broer og skabe jobmuligheder for deres ledige medlemmer i det private arbejdsmarkedet. De har tidligere udtalt, at over halvdelen af deres ledige medlemmer er kommet i arbejde inden for tre måneder.

Hvis du er akademiker, er Akademikernes A-kasse et oplagt valg.

No posts here!

Prisklasse

Akademikernes A-kasse er Danmarks billigste a-kasse for akademikere, og den næstbilligste blandt samtlige a-kasser.

A-kasse: 467 kr. pr. måned


Tilbud til studerende? Ja
Tilbydes fagforening? Nej
Tilbydes lønsikring? Ja

Medlemmer

Medlemstal i 2020: 255.000


Har Akademikernes a-kasse en fagforening?

Nej, Akademikernes A-kasse er udelukkende en a-kasse.

De har dog nære samarbejder med blandt andet DJØF (samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske), IDA (ingeniører) og Kultur & Information (tidl. Bibliotekarforbundet.)

De har AC, eller Akademikerne, som fagorganisation.


Hvem skal vælge Akademikernes A-kasse?

Akademikernes A-kasse accepterer — som navnet indikerer — udelukkende akademikere som medlemmer. Du skal have en videregående uddannelse for at kunne blive medlem. Det er den mest populære a-kasse indenfor denne niche. 

Hvis du er iværksætter kan du profitere af deres startupforløb. Her bliver du rådgivet til, hvordan du kan kickstarte din virksomhed – uanset om du bare sidder med en ide, eller om din virksomhed allerede findes. 

Husk, at med deres mange medlemmer har A-kassen tilpasset sig en bred vifte af fagområder. I mange tilfælde vil de have forbindelser og netværk, der kan gøre din jobsøgning lettere.


Hvorfor Akademikernes A-kasse (AKA)?

De er specialiseret inden for den akademiske faggruppe, og er eksperter til at få akademikere i arbejde. Det er en meget stor fordel hvis man gerne vil hurtigt i job, eller gerne vil have hjælp til at skifte job. Med deres +200.000 medlemmer, har de medlemmer i stort set alle fagområder.

Det kan især betale sig hvis du stadig er i gang med at læse og snart skal starte i erhvervslivet. Mange af de workshops, de tilbyder, henvender sig nemlig til studerende.

Akademikeres A-kasse har en rigtig god og informationsrig hjemmeside. Dette gøre det endnu nemmere at forholde sig til rettigheder og regler som medlem af a-kassen.

De har en meget høj medlemstilfredshed og den næstlaveste pris på hele a-kasse markedet.

Medlemsfordele

De har en række gode medlemstilbud, der ers skræddersyet til akademikeren:

  • Gratis jobportal
  • Job-match
  • Workshops
  • Kurser
  • Arrangementer
  • Podcasts
  • Startup-forløb

Ofte stillede spørgsmål om Lederne

Hvem kan blive medlem af Akademikernes A-kasse?

Du kan blive medlem af Akademikernes A-kasse, hvis du har en akademisk (videregående) uddannelse. De tager imod lønmodtagere og selvstændige inden for mange forskellige fagområder.

Hvor mange medlemmer har Akademikernes A-kasse?

Ifølge Akademikernes egen hjemmeside har de omtrent 255.000 medlemmer. Det gør dem til den største a-kasse for akademikere.


Anmeldelser på TrustPilot

Du kan læse flere anmeldelser af Akademikernes A-kasse på TrustPilot.


Sammenlign A-kasser på A-kasse Eksperten

Hos A-kasse Eksperten kan du hurtigt og nemt sammenligne priser, dækning og andre vigtige forhold hos de mange A-kasser. Det betyder, at du let kan danne dig et overblik og finde den A-kasse, der passer bedst til dig og dit fag.