BUPL

Trustpilot score: 2.4Hvad er BUPL a-kasse?

BUPL står for “Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund“.

Forbundet blev stiftet i 1973 og var en sammenslutning af tre landsdækkende foreninger, der hver beskæftigede sig med pædagogfaget: Dansk Barneplejeråd, Dansk Børnehaveråd og Foreningen af fritidspædagoger. Sidenhen har de fået selskab af LDK (Landsforeningen Danske Klubfolk). Forbundets fulde navn er derfor i dag: “BUPL, Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund – forbundet for pædagoger og klubfolk”.

BUPLs A-kasse er fagspecifik, hvilket betyder, at deres medlemmer udelukkende arbejder inden for pædagogfaget. De er landets største a-kasse for pædagoger. A-kassen har derfor store erfaring og kompetence med jobvejledning af ledige inden for pædagogfaget.

De har derudover også fagbladet Børn&Unge, der belyser tidens tendenser og problemstillinger i pædagogfaget.

BUPL

Optager: pædagoger

Trustpilot score: 2.4

Samlet pris.

953

kr/md

Bliv medlem

Prisklasse

Ligesom de andre a-kasser tilknyttet en central organisation, konkurrer BUPL mere på medlemsfordele og fagspecifikke kompetencer end på pris.

A-kasse: 449 kr. – pr. måned
A-kasse + Fagforening + Efterlønsbidrag + Lønsikring: 1.505 kr. – pr. måned


Tilbud til studerende? Ja
Tilbydes fagforening? Ja
Tilbydes lønsikring? Ja

Medlemmer

medlemstal i 2020: 61.000


Har BUPL en fagforening?

Ja, BUPL har deres egen fagforening.

Deres fagforening har et kontingent på 504 kr. om måneden.

Kontingentet går til overenskomstforhandlinger, konfliktberedskab, individuel rådgivning, arrangementer, fagblade, strejkekassen m.m.

BUPL er en del af FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation).


Hvem skal vælge BUPL a-kasse?

BUPL er som det før er nævnt en fagspecifik organisation og håndtere kun medlemmer, der beskæftiger sig inden for pædagogik.

Pædagogfaget er dog et meget bredt fag. Et typisk medlem af BUPLs a-kasse kunne eksempelvis beskæftige sig med:

 • Dagpleje
 • Pædagog (eller medhjælper)
 • Børnepasser
 • Arbejder med pasning af børn, unge eller voksne med fysisk handicap
 • Forstander eller leder (f.eks. Vuggestue, Børnehave, SFO eller anden fritids/ungdomsklub)

Hvorfor BUPL?

BUPL er som sagt en fagspecifik a-kasse, hvilket betyder, at hvis du på nogen måder beskæftiger dig med pædagogik, er den et oplagt valg.

En af fordelene ved en fagspecifik a-kasse, er at de kender deres medlemmers fag og arbejdsforhold, og derfor kan skræddersy oplæg, kurser og andre tilbud med høj værdi for deres medlemmer.

BUPL minder på mange måder om Socialpædagogernes a-kasse. Socialpædagogerne er dog rettet mod pædagoger, der har specialiseret sig i special- og socialpædagogik. Hvis du gerne vil arbejde med socialt udsatte grupper eller personer med særlige behov, kan de derfor være bedre egnet til dig. For ledige pædagoger, der søger arbejde med børn og unge i daginstitutioner og klubber, vil BUPL dog nok være det bedste valg.

Hvis du er i tvivl om hvilke af de to a-kasser, du skal vælge, anbefaler vi, at du først undersøge begge a-kasser og deres tilbud. Du bør kun vælge den a-kasse, du føler tilføjer mest værdi for dig. Husk du altid kan tage vores a-kasse test, hvis du er i tvivl om, hvilken A-kasse er den rette for dig.


Medlemsfordele?

Er man pædagog, har de en del medlemsfordele og det kan også være en årsag til at vælge dem.

 • Fagspecifik a-kasse (høj erfaring inde for deres fagområde)
 • Lønsikring
 • Rabat fordele på f.eks. bankaftaler, forsikringer, fitness, wellness og m.m.
 • Tilbyder kompetenceudvikling og fagbladet Børn & Unge
 • Rabatter på forsikringer for pædagogstuderende
 • Gratis IT-kurser
 • Mulighed for medlemskab i Forbrugsforeningen

Ofte stillede spørgsmål om BUPLs A-kasse

Hvor lang tids opsigelse har jeg, hvis jeg selv siger op?

Når du selv siger op, har du én måneds opsigelse. Du skal indlevere din opsigelse inden den sidste dag i måneden. Ellers er den først gældende fra den efterfølgende måned.

Hvis du opsiger under din aftalte prøveperiode, vil du typisk kunne sige op med dags varsel eller en opsigelsesvarsel på 14 dage.

Hvor lang tid kan man modtage dagpenge?

Din dagpengeperiode er på to år – opgjort i timer har du 3.848 timer med dagpenge.


BUPL – TrustPilot

Du kan læse TrustPilot-anmeldelser af BUPL her.

Det er dog vigtigt at holde in mente, at A-kasser og fagforeninger traditionelt set ikke aktivt opfordrer deres medlemmer til at give feedback på eksterne sider. Det betyder, at det kun er medlemmer, der aktivt har opsøgt TrustPilot, som efterlader offentligt tilgængelig feedback. Det betyder også, at anmeldelserne kan være skævvredet mod det negative.


Sammenlign A-kasser på A-kasse Eksperten

Hos A-kasse Eksperten kan du hurtigt og nemt sammenligne priser, dækning og andre vigtige forhold hos de mange A-kasser. Det betyder, at du let kan danne dig et overblik og finde den A-kasse, der passer bedst til dig og dit fag.