DANA

Trustpilot score: 0


DANA er fusioneret med Frie

Pr. 1. januar 2020 er DANA fusioneret med Frie (tidl. Frie Funktionærer). Det betyder, at hvis du har været medlem af DANA, er du nu overgået til Frie.

Hvad var DANA a-kasse?

DANA var en af de gule a-kasser. Deres historie går tilbage til 1976, hvor de især var målrettet selvstændige og mindre virksomhedsejere.

Siden 2002 har de været en tværfaglig a-kasse, hvilket betyder, at du ikke behøver at være beskæftiget i en bestemt branche.

DANAs primære fokus har dog altid været de selvstændige. Derfor havde de også opbygget et væld af erfaring med iværksætteri og rådgivning til nye virksomhedsejere. Da dagpenge-reglerne for selvstændige kan være særdeles kringlede, har dette være en absolut fordel.

Efter de fusionerede med Frie, er mange af deres medlemmer overgået til Frie Selvstændige. Frie har dog beholdt navnet DANA, og bruger det i dag om deres foreningen for frie selvstændige, hvor man kan få assistance, juridisk rådgivning og sparring.

DANA

Optager: selvstændige

Trustpilot score: 0

Samlet pris.

587

kr/md

Bliv medlem

Prisklasse

DANA var en af de gule a-kasser. Det betyder, at de ikke medvirkede i overenskomstforhandlinger, hvilket heller ikke har været særlig relevant for deres medlemmer, da mange af dem ikke var lønmodtagere, men drev deres egen forretning.

DANA var dog også noget dyrere end de gængse gule a-kasser, da de i højere grad prioriterede velkvalificerede rådgivning og en række kurser for selvstændige.

Pris for DANA A-kasse (i 2019): 597 kr. – pr. måned


Tilbud til studerende? Nej
Tilbydes fagforening? Nej
Tilbydes lønsikring? Ja

Medlemmer

Medlemstal i 2019: 28.000


Hvem henvendte DANA sig til som a-kasse?

DANA beskæftigede sig hovedsagligt med at hjælpe selvstændige og sikre deres rettigheder, hvis de blev ledige. Det betyder, at der ikke var en bestemt branche, som deres medlemmer beskæftiger sig med. Det betyder også, at de ikke egnede sig til nogen specifik faggruppe eller uddannelse.

De fleste medlemmer vælger altså DANA, fordi de er selvstændige og havde brug for en a-kasse med høj erfaring og viden på dette område.

Typiske DANA medlemmer er:

  • Selvstændige
  • Direktører
  • Lønmodtagere – med planer om at blive selvstændig

Hvorfor DANA a-kasse?

Før deres fusion med Frie i 2020 skulle du vælge DANA, hvis du var selvstændig eller direktør, og ledte efter en a-kasse, der kunne give dig sikre dine dagpengerettigheder og give dig rådgivning og vejledning med dit selvstændige erhverv.

Hvis du er i tvivl om hvilke a-kasse, der er den rette for dig – og ikke har lyst til at overgå til Fries A-kasse for selvstændige, er du altid velkommen til at tage vores store a-kasse test. Her skal du blot besvare en række simple spørgsmål, hvorefter testen giver sit bud på hvilken a-kasse, der passer bedst til dine behov.


Medlemsfordele

De havde en lang række medlemstilbud, kurser og rådgivning målrettet selvstændige. Nedenfor har vi samlet nogen af DANA’s stærkeste medlemsfordele for selvstændige:

  • Rådgivning for selvstændige
  • Kurser (f.eks. i at markedsføring og salgsteknikker)
  • Events og netværk for selvstændige
  • Forretningsrådgivning
  • Karriererådgivning
  • Gratis brug af DANAnet

Ofte stillede spørgsmål om DANA

Hvilken A-kasse er jeg nu medlem af?

D. 1. januar 2020 fusionerede DANA med Frie. Det betyder, at hvis du tidligere har været medlem af DANA, er du nu A-kassemedlem hos Frie (tidl. Frie Funktionærer).


Anmeldelser på TrustPilot

Du kan læse flere anmeldelser af DANA på TrustPilot.


Sammenlign A-kasser på A-kasse Eksperten

Hos A-kasse Eksperten kan du hurtigt og nemt sammenligne priser, dækning og andre vigtige forhold hos de mange A-kasser. Det betyder, at du let kan danne dig et overblik og finde den A-kasse, der passer bedst til dig og dit fag.