FOA

Trustpilot score: 2.1


Hvad er FOA?

FOA er en af landets største fagforeninger og a-kasser. Deres historie går over 100 år tilbage (dengang under navnet KKA). Fælles for størstedelen af deres medlemmer, er de beskæftiger sig med at levere serviceydelser hos det offentlig, trods a-kassen ikke er fagspecifik. Altså med andre ord behøver du faktisk ikke beskæftige dig med offentlig service for at være medlem.

Generelt kan der siges at de har fokus på at have deres medlemmer i centrum. Derudover har de mange fordelagtige medlemsfordele, tilpasset specielt dem der beskæftiger sig med service hos det offentligt.

FOA

Optager: offentlige

Trustpilot score: 2.1

Samlet pris.

946

kr/md

Bliv medlem

Prisklasse

Prislejet på akasse-kontingentet hos FOA lægger sig tæt op ad andre a-kasser på markedet. Prisen afhænger ydermere af, hvilken lokalafdeling du bliver en del af.

A-kasse: ca. 510 kr. – pr. måned
A-kasse med fagforening: ca. 946 kr. – pr. måned


Tilbud til studerende? Ja
Tilbydes fagforening? Ja
Tilbydes lønsikring? Ja

Medlemmer

Antal medlemmer i 2020: 176.120


Har FOA en fagforening?

Ja, FOA har deres egen fagforening.

Kontingentet for fagforeningen er 376 kr. om måneden.

For den pris forhandler FOA overenskomst på dit område, rådgivning, hjælp til et godt arbejdsmiljø, assistance ved skader eller sygdom samt lønsikring (eller Dagpenge+, som de kalder det.)

FOA er en del af FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation), hvori de deltager i overenskomstforhandlingerne.


Hvem skal vælge FOA?

FOAs medlemmer beskæftiger sig primært inden for det offentlige. Selvom det lyder snævert, spænder det utroligt bredt og indebærer alt fra ambulancefolk til dagplejen. Nedenfor har vi givet nogen eksempler på hvad et typisk medlem beskæftiger sig med:

 • Dagpleje
 • SOSU
 • Sygeplejeske
 • Brandmand
 • Selvstændig ejer af servicefirma, der yder serviceydelser for det offentlige
 • Ambulanceredder

Hvorfor FOA?

Man skal vælge FOA, hvis man beskæftiger sig med at yde en offentlig service og søger en a-kasse der har deres force indenfor det område. Hvis pris ikke er den mest afgørende faktor for dig, men mere erfaring og kompetencer inden for offentlig service, burde du give FOA et nærmere kig.

Husk at der er andre a-kasser, der beskæftiger sig med servicefaget og offentligt ansatte. Du kan altid tage vores A-kasse test og finde den a-kasse der passer bedst til dig.


Medlemsfordele

Generelt er det hvis du beskæftiger dig inden for service faget at de skiller sig ud med deres kompetencer, blandt nogen af deres medlemsfordele kan nævnes:

 • Fri adgang til FOA job (en af Danmarks største job portaler)
 • Rabtter til mere end 4000 butikker og 1300 webshops
 • Workshops
 • Rabat på fagbøger og ferie
 • FOA JobMatch
 • Karrier rådgivning
 • Gratis løntjek
 • Hjælp til jobsøgning og ansøgninger

Ofte stillede spørgsmål om FOAs A-kasse

Hvad står FOA for?

FOA står for “Fag og Arbejde.” Det har tidligere været en forkortelse for “Forbundet af Offentlige Ansatte.”

Hvordan mange dage i træk, må man arbejde under FOAs overenskomst?

Du har ret til 11 timers hvile efter en vagt. Du har derudover også ret til et ugentligt fridøgn. Det betyder, at du maks. kan arbejde 12 dage i træk.


Anmeldelser på TrustPilot

Du kan læse anmeldelser af FOA på TrustPilot.

Som politisk organisation med så højt et medlemstal, kan det forventes, at der er relativ meget aktivitet på deres TrustPilot. FOA opfordrer dog ikke deres medlemmer til at efterlade anmeldelser, og har derfor heller ikke taget ejerskab over siden. Det betyder, at indholdet af anmeldelserne kan variere kraftigt – og ofte vil give udtryk for utilfredshed fra ikke-medlemmer eller forrige medlemmer.


Sammenlign A-kasser på A-kasse Eksperten

Hos A-kasse Eksperten kan du hurtigt og nemt sammenligne priser, dækning og andre vigtige forhold hos de mange A-kasser. Det betyder, at du let kan danne dig et overblik og finde den A-kasse, der passer bedst til dig og dit fag.