FTFa

Trustpilot score: 4.3


Hvad er FTFa?

FTFa er en tværfaglig A-kasse, der dækker over en bred skare af medlemmer.

Organisationen hed oprindeligt “Funktionærernes og Tjenestemændenes Fælles-Arbejdsløshedskasse”, men siden 2008 har de haft medlemmer fra flere forskellige faggrupper. De gik altså fra at være fagspecifik til at være tværfaglig.

I dag er overvægten af deres medlemmer dog stadig funktionærer og tjenestemænd. Det er derfor også deres hovedspeciale at hjælpe generalister og funktionærer i arbejde.

Som alle andre A-kasser er FTFa ansvarlige for at udbetale dagpenge og sikre deres medlemmer økonomisk, når de bliver ledige. Over de seneste år har de især gjort en indsats for at støtte medlemmer, der ønsker at skifte branche eller tilegne sig kompetencer uden for deres nuværende felt.

FTFa

Optager: alle

Trustpilot score: 4.3

Samlet pris.

457

kr/md

Bliv medlem

Prisklasse

FTFa ligger i den billigere prisklasse ift. andre A-kasser.

Det lave månedlige kontingent kan skyldes, at de ikke er tilknyttet en hovedorganisation, men derimod samarbejder med mere end 58 fagforbund og fagforeninger inden for flere sektorer og brancher. Det betyder, at de ikke er nødt til at involvere sig i det politiske arbejde, der opstår, hvis man både er fagforening og A-kasse.

Deres nuværende pris: 457 pr. måned.


Tilbud til studerende? Ja
Tilbydes fagforening? Nej
Tilbydes lønsikring? Ja

Medlemmer

Medlemstal i 2020: 140.000


Hvem skal vælge FTFa?

FTFa har en bred medlemsskare, og selvom de er en tidligere fagspecifik A-kasse, er mange af deres medlemmer i dag ansatte i mange forskellige stillinger og brancher.

Historisk set har der dog været størst fokus på funktionærer og tjenestemænd, som også stadig udgør størstedelen af deres medlemmer.

Nedenfor ses eksempler på de erhverv, deres medlemmer typisk beskæftiger sig med:

  • Finans
  • Transport
  • Undervisning
  • Politi
  • Forsvar
  • Administration

Hvorfor FTFa?

FTFa er en tværfaglig a-kasse med en fornuftig pris, og god rådgivning ift. deres medlemmers jobsituation.

De tilbyder lønsikring, og har en lang række af medlemsfordele, man kan drage nytte af – uanset ens uddannelse eller fagområde.

De egner sig især til personer, som ønsker at skifte branche – eller måske har taget en uddannelse, men i virkeligheden ønsker at arbejde med noget helt andet.


Medlemsfordele

Der er mange medlemsfordele hos FTFa. Nedenfor ses nogle eksempler på de fordele man får når man er medlem.

  • Professionel sparring med dit CV & ansøgning
  • Personlig rådgivning
  • Hjælp til karriereskift
  • Møder og netværksarrangementer

Ofte stillede spørgsmål om FTFa

Hvad står FTF-A for?

FTF-A stod oprindeligt for “Funktionærernes og Tjenestemændenes Fælles-Arbejdsløshedskasse”. I dag benytter de sig dog kun af akronymet.

Har FTF-A lønsikring?

Ja, du kan få lønsikring hos FTFa. Med dagpenge og lønsikring kan du få dækket 90% af din løn (op til 40.000 kr. oveni i dine dagpenge.)


Anmeldelser på TrustPilot

Du kan læse flere anmeldelser af FTFa på TrustPilot.


Sammenlign A-kasser på A-kasse Eksperten

Hos A-kasse Eksperten kan du hurtigt og nemt sammenligne priser, dækning og andre vigtige forhold hos de mange A-kasser. Det betyder, at du let kan danne dig et overblik og finde den A-kasse, der passer bedst til dig og dit fag.