Krifa

Trustpilot score: 4.2


Hvad er Krifa?

Krifa (også kaldet Kristelig Fagbevægelse) er en tværfaglig a-kasse. De har mere end 100 år på bagen, og er blandt de ældste a-kasser på markedet.

De er en gul A-kasse og fagforening, da de ikke engagerer sig politisk – og derfor heller ikke deltager i overenskomstforhandlingerne. Dette betyder dog også, at de har færre administrative udgifter og derfor også er noget billigere end mange af de andre a-kasser. De har især fokus på arbejdsglæde og arbejdstilfredshed blandt deres medlemmer.

Hvis du er selvstændig, kan du blive medlem af deres søsterorganisation Krifa Erhverv, hvor de tilbyder specialiseret og kompetent rådgivning i selvstændig virksomhedsdrift og -vækst.

Krifa

Optager: alle

Trustpilot score: 4.2

Samlet pris.

631

kr/md

Bliv medlem

Priser

Krifa – som det er tilfældet med mange af de gule a-kasser – ligger i den billige ende, når det kommer til a-kasse og fagforening samlet.

Hvis du også vil være medlem af deres fagforening, er der tre forskellige typer af medlemskab, som du kan tilkøb: Light, Basis og Plus. I vores samlede pris har vi taget udgangspunkt i Basis-medlemskabet.

A-kasse: 492 kr. – pr. måned
A-kasse + fagforening: 631 kr. – pr. måned


Tilbud til studerende? Ja
Tilbydes fagforening? Ja
Tilbydes lønsikring? Ja

Medlemmer

Medlemstal i 2020:  161.000


Har Krifa en fagforening?

Ja, Krifa er også en gul fagforening.

Prisen på deres kontingent ligger på 139 kr. om måneden.

For det får du:

 • Rådgivning og vejledning til dit arbejdsliv
 • Tilbud og rabatter op til 50%
 • Tilskud på 1000 til efteruddannelse og kurser
 • Online IT-kurser
 • Stressrådgivning
 • Udbetaling ved strejke og lockout

Som gul fagforening er de ikke med til at forhandle overenskomst. De hjælper udelukkende individer med råd til, hvordan man forhandler sin egen løn og arbejdsforhold.


Hvem skal vælge Krifa?

Som tværfaglig A-kasse er de åbent for alle – uanset faggruppe eller arbejdsområde.

Deres løsningerne minder i høj grad om andre gule A-kasser og fagforeninger såsom Ase og Det Faglige Hus. Deres priser ligger sig også tæt op ad hinanden.

Hvis du ønsker at kombinere a-kasse med fagforening, er det også muligt hos Krifa. Her kan du også frit vælge mellem flere forskellige medlemskaber, så du kun betaler for de fordele og ydelser, du faktisk benytter dig af.

Selvom de dækker en bred skare af brancher og faggrupper, har de især fokus på:

 • Ledere
 • Funktionærer
 • Selvstændige

Hvorfor Krifa?

Krifa har over de seneste år lagt meget fokus på deres medlemmers velvære og trivsel. Deres slogan “Vi har mennesker i fokus – ikke fag” fremhæver dette bredere mål om at skabe tryghed og understøtte deres medlemmer i deres karriere og ledighed.

Som tværfaglig a-kasse vil de dog sjældent have indgående kendskab til din branche eller fagområdet. Det kan være et minus, hvis du gerne vil have job i en specialiseret sektor eller inden for et fagområde, hvor der er få stillinger og meget konkurrence.

Hvis du derimod har planer om at få en karriere i en branche, hvor der er mange forskellige faggrupper, vil dette ikke være en ulempe. Krifa tilbyder også også rådgivning og kurser i bredere kompetencer såsom iværksætteri, Microsoft Office og stresshåndtering.

Der er altså ikke kun tænkt på at fremme karrieren, men også på at have en daglig glæde og motivation.


Medlemsfordele

Der er en række medlemsfordele, bl.a.:

 • Spar op til 50% på oplevelser og abonnementer
 • Rabat på andre forsikringer
 • Erhvervsrådgivning
 • Podcasts til dit arbejdsliv
 • Certificering i arbejdslyst
 • IT-kurser
 • Onlineforedrag

Ofte stillede spørgsmål om Krifa

Hvad står Krifa for?

Krifa hedder i dag bare Krifa. Men navnet var oprindeligt en forkortelse for “Kristelig Fagbevægelse.”

Hvorfor betegnes Krifa som en “gul a-kasse”?

Krifa er en af de ældste gule a-kasser og fagforeninger. De er en ideologisk alternativ organisation, fordi de ikke aktivt indgår i overenskomstforhandlingerne. De bliver derfor kaldt “gule”, fordi de står i kontrast til de traditionelle “røde” fagforeninger.


Anmeldelser på TrustPilot

Du kan læse flere anmeldelser af Krifa på TrustPilot.


Sammenlign A-kasser på A-kasse Eksperten

Hos A-kasse Eksperten kan du hurtigt og nemt sammenligne priser, dækning og andre vigtige forhold hos de mange A-kasser. Det betyder, at du let kan danne dig et overblik og finde den A-kasse, der passer bedst til dig og dit fag.