Socialpædagogerne

Trustpilot score: 3.4


Hvad er Socialpædagogernes a-kasse?

Socialpædagogerne er en fagspecifik a-kasse under Socialpædagogernes Landsforbund. Der er reelt set tale om en kombineret A-kasse og fagforening. Du kan dog godt vælge kun at blive medlem af enten A-kassen eller fagforeningen. Organisationen er den eneste statsanerkendte a-kasse for socialpædagoger i Danmark.

Langt størstedelen af pædagoger med en uddannelse inden for special- og socialpædagogik er medlemmer af Socialpædagogerne. Som A-kasse kan de derfor tilbyde fagspecik kompetenceudvikling og netværk inden for socialpædagogik.

Det betyder, at de har en høj kompetence og erfaring med at hjælpe studerende og ledige socialpædagoger ind på arbejdsmarkedet – og understøtte medlemmer, der i forvejen er i arbejde.

Socialpædagogerne

Optager: pædagoger

Trustpilot score: 3.4

Samlet pris.

1035

kr/md

Bliv medlem

Prisklasse

A-kasse: 463 kr. – pr. måned
A-kasse med fagforening: 1035 kr. – pr. måned

Som mange andre fagspecifikke a-kasser er der ikke stor konkurrence på prisen.

Socialpædagogerne vægter derimod højere at tilbyde medlemsfordele og netværk inden for faget.

Fordi de kun dækker medlemmer med uddannelser og arbejde inden for socialpædagogikken, har de en indgående viden og forståelse for betingelserne på faget og arbejdsområdet.


Tilbud til studerende? Ja
Tilbydes fagforening? Ja
Tilbydes lønsikring? Ja

Medlemstal hos Socialpædagogerne

Medlemmer i 2020:
Tillidsrepræsentanter i 2020: 1.050

De over 1.000 tillidsrepræsentanter er fordelt over 10 kredse, og står for i det daglige at samarbejde med ledelsen på arbejdspladsen for at løse store som små problemer for fagforeningens medlemmer.

A-kassen vil derfor ofte have en kontakt på flere forskellige arbejdspladser inden for feltet, hvilket kan bruges til netværksformål eller for at give de jobsøgende et indblik i arbejdsmiljøet og forholdene på en given arbejdsplads.


Har Socialpædagogerne en fagforening?

Ja, Socialpædagogerne har deres egen fagforening, Socialpædagogernes Landsforbund, eller SL.

Kontingentet for SL ligger på 526 kr. om måneden.

Udover at fagforeningen deltager i forhandlingerne om overenskomst, giver dit medlemskab dig også adgang til karriererådgivning, psykologhjælp, hvis du udsættes for en ubehagelig oplevelse i forbindelse med dit arbejde og støtte/sparring, hvis du er leder m.v.

Fagforeningen er en del af FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation), hvori de deltager i overenskomstforhandlingerne.


Hvem skal vælge Socialpædagogernes a-kasse?

Socialpædagogernes a-kasse er som nævnt en fagligt afgrænset a-kasse. Det betyder deres medlemmer beskæftiger sig med special- og socialpædagogik i en eller andet udstrækning. Som oftest vil deres medlemmer også have en uddannelse inden for feltet.

Medlemmerne beskæftiger sig derfor hovedsageligt med udsatte og marginaliserede grupper såsom:

 • Udsatte børn og unge
 • Børn og voksne med fysiske eller psykiske handicap
 • Psykisk syge
 • Misbrugere
 • Hjemløse
 • Kvinder, mænd og non-binære på krisecentre

Hvorfor Socialpædagogernes a-kasse?

Man skal vælge Socialpædagogernes a-kasse, hvis man som pædagog med en special- eller socialpædagogisk overbygning søger en a-kasse, der har specialiseret viden om dit fag og arbejdsfelt.

På visse punkter minder Socialpædagogernes a-kasse om BUPL. BUPL beskæftiger sig dog med det bredere pædagogiske arbejdsmarked.

Hvis du er pædagog, er Socialpædagogerne og BUPL derfor de to mest oplagte A-kasser at sammenligne. Det kan du gøre via vores hjemmeside, hvor vi sammenligner både priser, medlemstilfredshed og andre forhold hos de mange A-kasser. Du kan også altid tage vores store A-kasse test.


Medlemsfordele hos Socialpædagogerne

Som førnævnt er det meget normalt, at de fagspecifikke a-kasser har medlemsfordele, tilpasset den branche de beskæftiger sig med. Nedenfor har vi samlet nogen af Socialpædagogernes bedste medlemsfordele:

 • Høj erfaring inden for deres fagområde
 • Gode fagblade og magasiner
 • God rådgivning inden for pædagogik
 • Workshops
 • Kompetenceafklaring
 • Gode lønforsikringsvilkår

Ofte stillede spørgsmål om Socialpædagogernes A-kasse

Hvornår skal man indsende sit dagpengekort til Socialpædagogerne?

Du kan tidligst indsende dit dagpengekort en uge før udbetalingsdatoen (sidste dag i måneden). Hvis du indsender den tre dage, inden måneden er ovre, vil du stadig kunne nå at få dine dagpenge ved udbetalingsdatoen.

Hvor lang tid kan man modtage dagpenge?

Din dagpengeperiode er på to år – opgjort i timer har du 3.848 timer med dagpenge.


Anmeldelser på TrustPilot

Du kan læse anmeldelser af Socialpædagogerne på TrustPilot.

Da Socialpædagogerne er en kombineret fagforening og A-kasse vil hovedparten af anmeldelserne dog dreje sig om lønforhandlinger, personalesager og overenskomststridigheder.


Sammenlign A-kasser på A-kasse Eksperten

Hos A-kasse Eksperten kan du hurtigt og nemt sammenligne priser, dækning og andre vigtige forhold hos de mange A-kasser. Det betyder, at du let kan danne dig et overblik og finde den A-kasse, der passer bedst til dig og dit fag.