Det her er den bedste a-kasse for studerende

Hvem har den bedste a-kasse for studerende? I dette indlæg ser vi nærmere på de unges a-kasser, som også vil fungere som et udvidet supplement til vores anmeldelse af populærere a-kasser.

Det gør vi, fordi den a-kasse med flest fordele for en med et fuldtidsarbejde, ikke nødvendighivs er den a-kasse der har de bedste fordele for en studerende. Vi har kigget på faktorer som: kundetilfredshed, kundeservice og medlemsfordele for studerende, for at komme med vores bud.

Hvilke krav har en a-kasse af mig som studerende for at blive medlem?

A-kasser tilbyder i dag gratis medlemskab for studerende, dog er der nogle krav du som studerende skal overholde for at kunne få et gratis medlemskab. Derudover er det vigtigt at påpege, at det kun er så længe, du er studieaktiv på din pågældende uddannelse, at a-kassen er gratis – samt så længe du er under 30 år. Nedenfor kan de overordnede krav ses for studerende under 30 år, som vil være medlem af en a-Kasse.

  • Du skal være i gang med en uddannelse, der giver ret til, at du kan få optagelse som dimittend i en a-kasse. Med andre ord en uddannelse, der er af minimum 18 måneders varighed.
  • Du må ikke modtage hjælp til forsørgelse i perioden du studerer – udover din S.U.
  • Du må ikke have en samlet årlig indtægt, der overstiger den maksimale dagpengesats på 226.392,00 kr.

Så længe du opfylder overstående krav, lever du optil kravet om at kunne få frataget kontigentbetalingen fra medlemskabet under din uddannelse. Med andre ord vil du være gratis medlem af a-kassen under din studietid.

Hvad hvis jeg er studerende over 30 år?

Er du 30 år eller ældre, er reglerne lidt anderledes. Du skal for det første opfylde kravene som dem under 30 år. Derudover er der nogle lovbestemte krav, som du skal overholde:

  • Du skal være medlem og betale til en a-kasse, inden du begyndte på din uddannelse.
  • Du skal betale til efterlønsordningen (også under din uddannelse)
  • Du skal have været berettiget til dagpenge før du begyndte med at studere.

OBS! Fylder du 30 år under din uddannelse, kan du være gratis medlem til du fylder 30 år, herefter kan du få nedsat kontigent beløbet. Her er det forskelligt hvad de enkelte a-kasser har af rabatter. Det skal også tilføjes, at studerende på gymnasiale uddannelser, eller erhvervsskolernes uddannelser, som udgangspunkt ikke kan søge om gratis medlemskab i a-kasserne (både under/-over 30 år).

Hvad er den bedste a-kasse for studerende?

Som udgangspunkt er det en god ide at se, om der findes en a-kasse, der har erfaring med det fagområde, du har planer om at beskæftige dig med efter din uddannelse.

Lad os f.eks. sige, at du studerer en form for økonomi og har planer om at arbejde med bogføring eller marketing, så er en a-kasse som CA nok et godt udgangspunkt at starte med at kigge på. Hvorimod hvis du uddanner dig med henblik på at beskæftige dig med fødevarer, er en a-kasse som Fødevare Forbundet et godt udgangspunkt.

Det er dog langt fra alle der ved præcis, hvad de vil beskæftige sig med, når de er færdige med at studere. Derfor kan det være svært at komme med et bud på, hvad der er den bedste a-kasse for studerende. Det kan være svært, fordi det er forskelligt fra person til person, hvad der er vigtigt. Derfor er vi kommet med et bud på 4 a-kasser der tilbyder forskellige fordele for studerende.


Vores 4 bud på den bedste a-kasse for studerende:

CA

En ny a-kasse med en innovativ tilgang

CA a-kasse er en ny og interessant a-kasse. Trods de ikke har en fagforening, har de med innovativ tilgang, sikret en masse medlemsfordele, så deres a-kasse langt hen af vejen minder om en kombineret fagforening og a-kasse.

De tilbyder derudover nogle attraktive tilbud for dig som studerende i form af rekruttering af deres medlemmer til større virksomheder. Med andre ord kan det siges, at du har mulighed for at blive opdaget af relevante virksomheder – bare ved at være medlem.

Er du studerende på en vidergående uddannelse og søger en anderledes a-kasse, der tør tænker  innovativt, burde du helt sikkert give CA et nærmere kig. Læs mere om CA og deres fordele her.


FTFA

En a-kasse med fokus på de studerende

FTFA kan generelt beskrives som en a-kasse, der har tænkt studentermedlemmer ind i deres forretningsplan. FTFA har bl.a. samarbejde med Jobindex. Derudover stiller de jobrådgivere til rådighed, som studerende kan benytte dig af. Dette er meget relevant, når man har afsluttet sin uddannelse.

FTFA har en attraktiv pris for deres medlemskab, når de slutter på deres uddannelse. De tilbyder en attraktiv lønsikring, når du er færdiguddannet.

Det er ikke kun i perioden omkring ens studieafslutning, der er lagt fokus på hos FTFA. FTFA tilbyder bl.a. kursus i studieteknik for deres studerende. Vil du vide mere om FTFA, så husk at du altid kan sammenligne a-kasser og få information hvad landets forskellige a-kasser har af fordele/ulemper på vores hjemmeside. Du kan også læse mere om FTFA.


Min a-kasse

En tværfaglig a-kasse, med attraktive medlemstilbud

Min a-kasse tilbyder, ligesom FTFA, en attraktiv medlemspris nå du har afsluttet din uddannelse. De har en bred vifte af medlemmer, da det er en tværfaglig a-kasse. Dette er kun blevet udvidet endnu mere i takt med en række fusioner i 2010. Derudover sætter de stor fokus, samt har en god medlemstilfredshed og kundeservice. Udover det, tilbyder de gratis adgang til onlinekurser.dk

Min a-kasse er til dig, der søger et billigt alternativ med god kvalitet, og som måske ikke helt ved hvad du skal beskæftige dig med efter uddannelse. Læs mere om Min a-kasse.


Akademikernes a-kasse:

En fagspecifik a-kasse, med fokus på akademikernes behov

Akademikernes A-kasse dækker modsat de 3 førnævnte a-kasser ikke alle uddannelser, og som det måske ligger lidt i navnet, er der fokus på højtuddannede.

Hvis du er i gang med en bachelor eller en anden uddannelse på akademisk niveau, er dette bestemt en a-kasse du bør kigge nærmere på. Med deres 230.000 medlemmer landet over, melder du dig ind i en a-kasse med høj erfaring, og som ved hvad en akademiker forventer af deres a-kasse. Derudover har de en lang række medlemsfordele tilpasset højtuddannede – også dem der stadig studerer. Læs mere om Akademikernes a-kasse.


Hvad med de andre a-kasser?

Vi har igennem vores guide præsenteret 4 gode a-kasse muligheder for studerende med forskellige fordele, som er gode for studerende.

Det betyder dog ikke, at det er den bedste a-kasse for studerende i dit tilfælde. Derfor anbefaler vi klart, at du kigger nærmere på alle a-kasserne, for at se hvad der passer bedst til dig. Husk at du altid kan tage vores a-kasse test. Den hjælper dig med at finde den a-kasse der passer bedst til dig.