Dagpenge efter skat – hvad får jeg udbetalt?

Hvad kan du egentlig få udbetalt i skat?

På denne side finder du vores dagpengeberegner. Den fortæller dig, hvor meget du ville kunne få udbetalt i dagpenge efter skat. Vi forklarer også de skatteforhold, som er med til at bestemme, hvor meget du kan få udbetalt.

Hvad får jeg udbetalt i dagpenge efter skat?

Med vores dagpengeberegner, kan du hurtigt og let finde ud af, hvad du vil få udbetalt i dagpenge.

Beregningen er baseret på din dagpengesats, din trækprocent og dit personlige fradrag. Resultatet er vejledende. Den bygger på samme regnemodel, der benyttes af SKAT til at beregne din endelige udbetaling.

Hvad er min dagpengesats?

Den maksimale dagpengesats – før skat – var i 2020 på 19.083 kroner for fuldtidsforsikret. Du når den sats, hvis du har tjent mere end 23.047 kroner i over 12 måneder, før du blev ledig.

Hvis din indtjening var lavere, vil du få 90% af din gennemsnitlige månedsløn.

Overvejer du at blive medlem af en a-kasse? Så kan du danne dig et overblik over alle a-kasser i Danmark her på A-kasse Eksperten.

Hvad er en trækprocent?

Din trækprocent er den procent af din indtægt, som bliver trukket fra i skat.

Trækprocenten er altså summen af din kommuneskat, sundhedsbidrag, statsskat (bundskat og topskat) samt din kirkeskat – hvis du er medlem af Folkekirken.

Din trækprocent er minimum 37% og kan maksimum være 52%. Du er kun underlagt topskat i 2020, hvis du har en årlig indtægt på over 531.000 kroner (efter arbejdsmarkedsbidrag).

Det betyder, at det er de færreste på dagpenge, der betaler topskat – medmindre beløbet kommer til at overstige pga. lønsikring.

Hvad dækker personligt fradrag over?

Dit personlige fradrag er undtaget skat. Du kan se dine fradrag på din årsopgørelse.

Alle har et personfradrag, men du kan også have andre fradrag, som f.eks.:

  • Rentefradrag
  • Ejendomsværdiskat
  • Kontingent til fagforening og a-kasse
  • Håndværkerfradrag

Suppler dine dagpenge efter skat med en lønsikring

Hvis du har været vant til en høj løn, kan 19.083 kroner om måneden godt være hårdt for privatøkonomien.

Derfor tilbyder mange a-kasser (og visse forsikringsselskaber) også lønsikring. Det er en ekstra ydelse, der supplerer din dagpenge, hvis du har haft en væsentlig højere løn før dine dagpenge.

Lønsikring er ikke for alle.

For det første skal du først have haft en relativ høj månedsløn, før det rigtigt kan betale sig. Du kan også ofte kun få lønsikring, hvis du i forvejen er i job. I de fleste tilfælde frafalder din ret til lønsikring også, hvis du har sagt op, frem for at være blevet fyret.