Betalingsservice


Hvad er betalingsservice?

Betalingsservice er en tjeneste, lavet med det formål at betale dine regninger automatisk. Systemet er styret af PBS/NETS. Systemet fungerer på den måde, at du kan tilmelde dine regninger/giro kort, så de automatisk bliver betalt til tiden. Servicen er blevet populær da forbrugeren slipper for at skulle indbetale alle sine regninger hver måned selv, i stedet køre det automatisk så snart regningerne er tilmeldt. Om de regninger du ønsker tilmeldt er månedlige, pr kvartal eller årligt, kan det tilmeldes tjenesten. Betalingsservicen du er tilmeldt, fortsætter indtil du stopper som kunde hos den pågældende udbyder, eller indtil du afmelder tjenesten den selv.

Hvordan tilmelder jeg en regning betalingsservice?

Du kan tilmelde en regning/girokort til betalingsservice på din netbank eller fysisk i din bank. Vi gør opmærksom på den præcise procedure for tilmelding af servicen, er forskellig fra bank til bank. For at tilmelde en regning, skal du bruge de tal der er givet på dit girokort. Er du i tvivl om hvor du skal kigge på dit girokort, anbefaler vi at ringe til udbyderen af regningen, for at få nærmere svar. Er du i tvivl eller opstår der problemer under tilmeldingen til betalingsservice anbefaler vi at du kontakter din bank.

Er der krav for at bruge betalingsservice?

Det er en forudsætning at den konto regningen betales fra, har det antal penge stående på kontoen, regningen er på. Hvis du vil være sikker på at din konto har de nødvendige midler stående, er det en mulighed at oprette en budgetkonto hos din bank. En budgetkonto er en konto med det formål at dække de faste regninger. De fleste i dag har en budgetkonto, hvoraf de betaler deres regninger til betalingsservice. Har du ikke selv en budgetkonto, anbefaler vi klart at få lavet en, da det giver et godt overblik over din faste udgifter. Alle banker tilbyder oprettelse af en budgetkonto.