Skal du have en a-kasse som ung?

Hvis du er under 22 år og har undret dig over, hvad en a-kasse er, så er du bestemt ikke den første. Faktisk er der rigtig mange unge der ikke ved hvad en a-kasse er. Det er nemlig sjældent at de unge bliver spurgt om, om vedkommende er medlem af en a-kasse. Så det er helt forståeligt at de unge stiller spørgsmålstegn, når den ældre generation snakker om a-kasse.

Og hvis snakken alligevel er røget over på a-kasse, så er de unge er helt sikkert blevet spurgt om: ”Men hvis nu du skulle miste dit arbejde?” Her er der sikkert mange unge der tænker, at de bare flytter hjem til deres forældre igen, hvis hele deres økonomiske grundlag bliver taget fra dem.

Men kan det give mening for unge at tegne en a-kasse, når de er så unge og har så lidt at ”miste”, hvis de skulle miste deres månedlige indkomst?

A-kasse og dagpenge

Uanset om man er 19 år eller 22 år, så er det de fleste unge, der ønsker at blive nødsaget til at flytte hjem til forældrene igen, hvis de mister deres arbejde og særligt hvis de er kommet længere op i alderen. Før du kan få dagpenge, skal du have været med i en a-kasse i mere end 2 år (I de fleste tilfælde)

Det vil sige, at hvis du tegner et medlemskab i en alder af 22 år, så kan du først få dagpenge, når du er 24 år. Det vil sige, at jo længere tid du skubber det at blive medlem af en a-kasse, desto ældre vil du være, før du er økonomisk sikret. Derfor kan det give god mening at tegne et medlemskab til en a-kasse.

De forskellige a-kasser

Hvis du er universitetsstuderende kan du faktisk få en gratis a-kasse, mens du er studerende, hvilket kan være en stor fordel for mange unge. Her kan det overvejes at vælge CA a-kasse der har en masse fordele for den unge studerende.

FTFA er også en a-kasse, der har tænkt de studerende ind i deres forretningsplan. FTFA tilbyder en fair og attraktiv pris for deres medlemskab, når ens studie er forbi.

Det er nemlig ikke småpenge for de unge at have en a-kasse, da det koster alt fra 400 – 900 kroner om måneden, hvilket kan være en stor sjat hos de fleste unge. Dog kan det være en rigtig god ide at være opmærksom på fordelene ved en a-kasse og den sikkerhed det kan give en.

Hos virksomheden inspo.dk har de mange unge ansatte, som alle bliver præsenteret for a-kasse systemet, når de bliver ansat for at sikre, at de ansatte har et økonomisk sikkerhedsnet.