Søg job: Sådan står du ud i mængden

Dette indlæg er sponsoreret

“Søg et job.” Det er lettere sagt end gjort. Især hvis der er mange om buddet. Det kræver hårdt arbejde, omtanke og ofte en evne til at formidle dine kompetencer på en sådan måde, at arbejdsgiveren let kan forestille, at du allerede var en del af deres afdeling.

Derfor har vi samlet lidt tips og fif til, hvordan du søger job, så du står ud i forhold til andre ansøgere.

Optimer din LinkedIn-profil

LinkedIn er noget nær uundgåeligt, hvis du skal søge job som kandidat eller bachelor.

Men der er mange, der engang har oprettet en LinkedIn-profil og sidenhen ladet den gå i forfald, indtil de pludselig får brug for den igen. Det betyder, at mange LinkedIn-profiler er rodede eller mangelfulde.

LinkedIn er et stærkt værktøj til at søge job med. Det kræver bare en indsats.

For det første skal du sørge for, at din profil er up-to-date. Den skal have datoer og oplysninger om alle dine relevante stillinger, kompetencer og faginteresser. Her kan det være en god idé at gå lidt mere dybdegående til værks. Fordi flere virksomheder og organisation har fået øjnene op for rekruttering via det sociale medie. 

Jo bedre du er til at beskrive, hvordan du vil være en oplagt kandidat for dem, jo mere sandsynligt er det, at de kontakter dig. 

Mange HR-afdelinger og start-ups bruger også LinkedIns søgefunktion til at finde mulige kandidater. Det betyder, at hvis du har brugt de rette ord i din profil, vil du også komme frem i deres søgninger.

Du kan også skabe mere opmærksomhed på dig selv – og vise din ekspertise frem – ved at skrive korte værdiskabende indlæg, som du deler på din LinkedIn.

Søg job ved at bruge dit netværk

Mere eller mindre alle undersøgelse på området viser, at din bedste chance for at få et job er gennem dit netværk.

Det kan lyde meget højtragende eller fjernt. Men i virkeligheden handler det bare om at tale med dine venner og bekendte. Så kan du få et bedre overblik over, hvem der har en god kontakt, som du kan bruge. Det har også den effekt, at du gør det tydeligt over for andre, at du leder efter et job. Det lyder indlysende, men jo flere der ved, at du leder efter et job, jo flere vil sende dig jobopslag eller sætte dig i forbindelse med kontakter, som kan hjælpe.

Du kan også udvide dit netværk ved at deltage i arrangementer, fredagsbarer og andre job-relaterede begivenheder. Det ved arbejdsgivere også, og derfor er der mange af dem, der selv arrangere events, som har til mål at tiltrække nye talenter til deres arbejdsplads.

Søg job på kreativ vis – med print, banner og totes

Hvis du for alvor vil stå ud, kan du også gå kreativt til værks.

Der er folk, som har fået job på en masse vilde og tossede måder. De hænger bannere op foran arbejdspladsen med deres navn og billede, får trykt deres CV på en tote bag, som de lægger gaver i eller sniger sig ind på kontoret og efterlader en post-it på chefens bord med deres navn og telefonnummer.

Hvis du vælger en kreativ, kræver det dog også, at du tænker dig om. Du skal gøre målet med dit projekt tydeligt. Det betyder, at du skal gøre det klart, hvad du vil have ud af interaktionen.

Derudover er det vigtigt, at du rammer deres tone-of-voice og kultur. Det går ikke at være udskejende og vild, hvis du søger job i et traditionelt revisorfirma. Sådan ender du bare med at brænde broer.

Til slut, skal du sørge for, at dit budskab kommer hen til den rette. Det giver ikke mening at lægge en masse arbejde i et kreativt indslag, hvis det aldrig bliver set af personen, der har befordring til at ansætte dig.
Har du brug for hjælp til CV’et? Så læs vores guide om, hvordan du skriver et godt CV.